Daca sunteti in cautarea unor servicii de Deratizare, Dezinfectie, Dezinsectie sau daca doriti sa cunoasteti mai multe detalii despre infestarea cu soareci ati ajuns unde trebuie!
Va invitam sa parcurgeti mai multe informatii cu privire la serviciile de deratizare. Obiectivul acestor operatiuni de deratizare este rezultat de oprirea dezvoltarii rozatoarelor si ulterior eliminarea acestor factori perturbatori pentru mediu. Existenta multiplelor solutii sau metode de dezinsectie, face posibila combaterea sobolanilor.
In primul rand va trebui sa renuntam si sa eliminam sursa de apa si hrana, in special cele ce provin din gunoiul menajer. Mai departe, se poate actiona prin procese mecanice, reprezentate de capcane, aparate cu ultrasunete si procese chimice, reprezentate de momeli.
Deratizarea reprezinta un proces important pentru ca rozatoarele (sobolani, soareci, gandaci etc) se inmultesc rapid si transmit boli grave precum: bruceloza, febra aftoasa, trichineloza, leptospiroza, gastroenterita virotica, toxi infectiile alimentare, etc
Majoritatea rozatoarelor se nasc la adapost, in interiorul unei case, al unei inteprinderi sau chiar in interiorul unei cladiri de birouri. Poti preveni aceste boli daca suni un specialist ce te poate ajuta prin servicii de deratizare, dezinsectie, dezinfectie! Cea mai intalnita specie de soareci este soarecele de casa, numit asa pentru ca ii place sa traiasca la comun cu oamenii. Aceasta specie de soarice are urechile mari si rotunde, botul ascutit si un colorit gri sau maro. Acesta este omnivor si poate sa consume orice tip de hrana. Soarecii rod in permanenta materiale: lemn (mobila, podele, pardoseli, usi, etc), plastic (pungi alimentare, fire de electricitate, cabluri de internet, usi de garaj,etc). Pe langa faptul ca se pot catara usor pana in podurile caselor, acestia neavand nevoie de un spatiu larg, deschis, ei multumindu-se cu un spatiu foarte mic, in comparatie cu dimensiunea corpului, isi fauresc un culcus care sa le fie tocmai bun pentru o sedere prelungita, tocmai la tine in casa. La fel ca si alte animale, soarecii isi insemneaza teritoriul prin urina si excremente.
Transmiterea bolilor de la rozatoare la om se poate intampla usor si este de doua feluri: directa si indirecta. Cand aveti rani deschise si intrati in contact direct cu saliva, urina, excementele rozatoarelor sau cand consumati alimente si apa contaminata, vorbim de o transmisiune directa. Transmiterea indirecta se produce prin acarieri, capuse si purici ce transmit infectia la om.
In continuare va invitam sa accesati link-ul din paranteza, daca sunteti interesati de informatii suplimentare legate de boli provocate de inmultirea rozatoarelor. (Vezi Aici)